Henrik Zadig avgår som VD för Pierce Group AB (publ)

Efter mer än sex år som VD har Henrik Zadig beslutat sig för att lämna Pierce för en senior roll hos CVC Capital Partners. Styrelsen har utsett Willem Vos till tillförordnad VD med verkan från och med den 1 december 2022. Willem Vos har varit Chief Operating Officer för Pierce sedan 2017.

– Styrelsen vill rikta vårt varmaste tack till Henrik för hans stora bidrag till Pierce genom åren. Under hans tid har bolaget vuxit markant från 380 Mkr till 1 600 Mkr i omsättning 2021 och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 2021. Vi önskar Henrik stort lycka till i sina nya utmaningar, säger Henrik Theilbjørn, styrelseordförande i Pierce.

– Jag är tacksam över att ha varit på den här resan tillsammans med alla kollegor, kunder och andra intressenter. Det har varit sex spännande år där vi har navigerat genom både bra och mer utmanande tider. Pierce är ett bolag med stark marknadsposition, ett talangfullt team och stor potential. Jag kommer nu att stötta Willem Vos under övergången och Pierce kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat, säger Henrik Zadig.

– Jag är mycket glad över att få fortsätta resan med Pierce som tillförordnad VD. Under de senaste åren har vi kunnat stärka vår marknadsposition, utvecklat ett attraktivt kunderbjudande och vi har ett fantastiskt team som brinner för verksamheten. Även om de makroekonomiska utsikterna kan vara osäkra på kort sikt, är jag exalterad över de möjligheter vi har framför oss och jag kommer att fortsätta exekveringen av det kommunicerade programmet för att förbättra lönsamhet och rörelsekapital, säger Willem Vos.

Henrik Zadig kommer att vara tillgänglig till årsslutet och medverka till en smidig övergång för Willem Vos. Styrelsen har inlett rekryteringsprocessen för en permanent VD.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Henrik Zadig, VD
E-post: henrik.zadig@piercegroup.com  
Tel: +46 73 146 14 60 

Willem Vos, COO
E-post: willem.vos@piercegroup.com
Tel: +46 72 16 44 705

Henrik Theilbjørn, styrelseordförande
E-post: henrik.theilbjorn@piercegroup.com
Tel: +45 22 80 02 73