working-at-pierce

Pierce är ett av Sweden’s Best Managed Companies 2020

Pierce har fått utmärkelsen 2020 Sweden’s Best Managed Companies, som delas ut av Deloitte i samarbete med Nasdaq. Kvalitetsutmärkelsen baseras på kriterier som bedömer Pierce strategiska inriktning, företagets operationella kapacitet, företagskulturen samt den ekonomiska utvecklingen.

– Utmärkelsen Best Managed Companies visar att Pierce strategi, ledarskap, företagskultur och ekonomiska utveckling håller toppklass, säger Henrik Zadig, VD på Pierce AB

Best Managed Companies är en kvalitetsutmärkelse som delas ut till privata svenska företag baserat på kriterier som bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet, företagskultur och ekonomisk utveckling.

Programmet grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i över 20 länder runt om i världen. Sweden’s Best Managed Companies lanserades under 2018 av Deloitte i samarbete med Nasdaq och i år delas utmärkelsen ut för andra gången. En oberoende jury har valt ut de 18 företag som får utmärkelsen i år.

Pierce säljer kläder, utrustning och reservdelar till motorcyklister över hela Europa genom e-handelsbutikerna 24MX, XLMoto och Sledstore. Bolaget grundades 2008 i ett garage i södra Stockholm och tre år senare lanserades den första e-handelsbutiken utanför Sverige. Idag har Pierce ca 400 anställda på 6 kontor i Sverige, Polen och Spanien och finns på 17 europeiska marknader. Bolaget är en av de svenska e-handlare som bäst utnyttjat den potential som finns utanför Sveriges gränser, med över 75% av försäljningen utanför Sverige. Försäljningen för helåret 2019 översteg 1.2 miljarder kronor.

– Det är med stor glädje och ära som vi tar emot den här utmärkelsen. Alla vi på Pierce har arbetat hårt och passionerat under flera år för att komma dit vi är idag. Jag är stolt över vad vi som team har åstadkommit så här långt och jag är verkligen glad att våra ansträngningar ger resultat. Att vi nu uppmärksammas som ett av Sveriges bäst skötta företag känns som ett fint kvitto på att vi är på rätt väg, säger Henrik Zadig, VD Pierce AB.

– Framtida lönsamhet bygger på trygga interna processer. De här företagen har en tydlig vision och ett framåtlutat fokus. Ett sådant arbetssätt är givetvis extra viktigt i turbulenta tider, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden’s Best Managed Companies.

– Årets företag visar på exceptionellt ledarskap och starkt engagemang för att skapa lönsam tillväxt. Deras framgångar är ett resultat av ett fokuserat arbete på att bygga starka team och kompetensutveckla inför framtiden, säger Håkan Sjögren, oberoende jurymedlem samt Managing Director och ansvarig för noteringar på Nasdaq i Stockholm.